Βιβλιοπαρουσίαση – Οδός Αγοράς τέρμα.

Οδός Αγοράς τέρμα

Οδός Αγοράς τέρμα

Οδός Αγοράς τέρμα. Ένα ποιητικό βιβλίο, που μόλις το πρωτοδιάβασα, μου έκοψε την ανάσα. 

Τις Κυριακές ο Σι Τζέι και η γιαγιά του παίρνουν το λεωφορείο και διασχίζουν την πόλη μέχρι την Οδό Αγοράς, τέρμα. Ο Σι Τζέι δυσανασχετεί. Σήμερα, που βρέχει, αναρωτιέται φωναχτά γιατί πρέπει να περιμένουν στη στάση και γιατί δεν έχουν κι αυτοί αυτοκίνητο, όπως όλοι οι φίλοι του. Έτσι, στη διαδρομή η γιαγιά μαθαίνει τον μικρό της εγγονό να βλέπει πιο βαθιά την αληθινή ομορφιά του κόσμου γύρω τους: το ρυθμό της πολυσύχναστης πόλης, τη μουσική της καθημερινότητας και τη μαγική -συχνά αθέατη- πλευρά των ανθρώπων που συναντούν.
 
Ο λόγος του Σι Τζέι είναι τόσο πραγματικός! Ο διάλογος με τη γιαγιά του διαβάζεται πραγματικά όπως μιλάμε!
Η γιαγιά έχει μια υπέροχη ψυχή και μια μεγάλη σοφία.-Είναι μια κυρία που πραγματικά θα ήθελα να γνωρίσω- Δίνει την ώθηση στον εγγονό της να ανοίξει τα μάτια του και το μυαλό του και να δει την ομορφιά της πόλης που αναπηδά σε κάθε σελίδα.
Με απλά σχήματα, φωτεινά χρώματα και επίπεδη προοπτική στην εικονογράφησή του, ο Christian Robinson αντανακλά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια το αστικό τοπίο. Δείχνει ανθρώπους με διαφορετικά χρώματα δέρματος, τύπους σώματος, ικανότητες, ηλικίες και τάξεις με έναν φυσικό και αυθεντικό τρόπο.
Με τον ποιητικό λόγο του ο βραβευμένος συγγραφέας Matt de la Pena βρίσκει την ομορφιά σε απροσδόκητα σημεία, εξερευνά τη διαφορά ανάμεσα στο τι είναι εφήμερο και τι διαρκεί, αναγνωρίζει την ανισότητα και αποδεικνύει την αγάπη που μοιράζονται το αγόρι και η γιαγιά του.
Το “Οδός Αγοράς,τέρμα!” είναι ένας ύμνος για την καλοσύνη και τη χαρά της
εξ-υπηρέτησης, την ποικιλομορφία της ζωής και την ομορφιά που μια πόλη μπορεί να περιέχει αν εμείς αλλάξουμε οπτική και στάση.
Το βιβλίο επίσης είναι μια καλή υπενθύμιση ότι συχνά το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό.
 
 
Αυτό το βιβλίο είναι απλώς εκπληκτικό.
 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Polaris – Δείτε περισσότερα
Βιβλιοπαρουσίαση: Αφροδίτη Γεωργίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν αποστολές άνω των €29 Απόρριψη