Το πρώτο Χλουτς

Το πρώτο Χλουτς

Το πρώτο Χλουτς

Το πρώτο Χλουτς. Μπλιαχ φορά κι έναν καιρό, ήταν το πρώτο Χλουτς.

Η Χλουτς ήταν το πρώτο Χλουτς στο σύμπαν. Είδε το πρώτο φεγγάρι και τα πρώτα αστέρια, τα πρώτα φρούτα και λουλούδια. “Δικά μου, όλα δικά μου!” είπε.
 Όμως δεν υπήρχε μόνο ένα Χλουτς…αλλά δύο.
Τα δύο Χλουτς έχουν “την πρώτη τους σύγκρουση” πάνω από ένα φρούτο. Όταν όμως εμφανίζεται ένα τερατώδες πλάσμα της θάλασσας που θέλει να φάει το πρώτο Χλουτς, το δεύτερο επεμβαίνει, το σώζει και τα δύο Χλουτς γίνονται φίλοι.
“Το πρώτο Χλούτς” είναι ένα θαυμάσια πρωτότυπο και πνευματώδες εικονογραφημένο βιβλίο γραμμένο από τη βραβευμένη συγγραφέα Jeanne Willis. Ιστορία ταυτόχρονα γλυκιά και παράξενη, φτιαγμένη στο δικό της περιβάλλον, δε θυμίζει εύκολα κάποια άλλη. Με την εκκεντρική δημιουργικότητα και την αλληγορική προσέγγιση, προσφέρεται για την διδασκαλία των παιδιών για τον κόσμο. Μέσα από τη χιουμοριστική εξερεύνηση του μοιράσματος και της φιλίας μας μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα : ότι ο κόσμος ανήκει σε όλους
Η εικονογράφηση έξυπνη και λιτή καταφέρνει να κεντρίσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, τόσο στα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Το Χλουτς, αν και δεν περιγράφεται πουθενά στο κείμενο, εμφανίζεται ως ένα πράσινο, γλοιώδες, σφαιροειδές πλάσμα, και μέχρι το τέλος της ιστορίας αποκαλύπτεται μια ποικιλία από εξίσου μοναδικά πλάσματα που καταλαμβάνουν το παράξενο και ιδιόμορφο κόσμο που η Jeanne Willis και η Jenni Desmond έχουν δημιουργήσει σε αυτήν την ιστορία .
 Ένας πρωτότυπος, αστείος μύθος για την αξία τού να μοιράζεσαι και για το πόσο ο κόσμος ανήκει σε όλους μας.
Ένα βιβλίο που αξίζει να το έχετε και να το μοιραστείτε !
 
Το βιβλίο έχει ήδη διακριθεί με το βραβείο Best Emerging illustrator in Junior Design Awards 2016 , Bronze Award in Prima Baby Awards 2016 και προκρίθηκε για το English 4-11 Picture Book Awards 2016.
Το πρώτο Χλουτς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Βιβλιοπαρουσίαση: Αφροδίτη Γεωργίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν αποστολές άνω των €29 Απόρριψη