Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες

Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες

Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες

Πόσο υπέροχο μπορεί να είναι ένα βιβλίο που μιλάει τόσο απλά και καθαρά για τη διαφορετικότητα!! Ο λόγος βέβαια γίνεται για  “Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες” από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και παρουσιάζει την έννοια του διαφορετικού στην πραγματική του διάσταση,απλά διαφορετικό.
Τι σημαίνει οικογένεια; Πόσα μέλη πρέπει να έχει μια οικογένεια; Πού μένουν; Πάνε σχολείο; Τι δουλειά κάνουν; Πηγαίνουν διακοπές; Τι τρώνε; Τι ρούχα φοράνε; Αγαπούν τα ζώα; Ποιες γιορτές γιορτάζουν; Τι χόμπι έχουν; Πώς μετακινούνται; Τι αισθάνονται; Εσένα πώς είναι η οικογένειά σου;

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που επιχειρεί να απαντήσει “Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες”.
“Υπάρχουν οικογένειες μεγάλες, μικρές, χαρούμενες, λυπημένες, πλούσιες, φτωχές, ήσυχες, φασαριόζικες, θυμωμένες, ευδιάθετες, αγχωμένες ή χαλαρές. Οι περισσότερες είναι κάποιες φορές λίγο απ’ όλα αυτά.” αναφέρεται στο βιβλίο αυτό.
Η απλή και παιχνιδιάρικη γραφή της Mary Hoffman με την λιτή και έξυπνη εικονογράφηση της Ros Asquith συνθέτουν ένα βιβλίο, το οποίο αποτυπώνει με χιούμορ και ευαισθησία τις μορφές της οικογένειας που συναντάμε σήμερα.Χρησιμοποιώντας ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στην εικονογράφηση, την αναζήτηση της γάτας σε κάθε σελίδα που γυρίζεις, κάνει την έννοια του διαφορετικού ακόμα πιο ανάλαφρη, μιας και η θέση της γάτας είναι κάθε φορά διαφορετική.
“Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες” γίνεται υπέροχη αφορμή για συζήτηση. Κάθε παιδί μπορεί να αναγνωρίσει κομμάτια από τη δική του οικογένεια.Παράλληλα όμως του δίνεται μια πολύ ωραία ευκαιρία να εξερευνήσει τι συμβαίνει έξω από το δικό του περιβάλλον.
Ένα βιβλίο που διαβάζεται ξανά και ξανά.
 Την απόδοση στα ελληνικά έχει επιμεληθεί ο Αντώνης Παπαθεοδούλου.
Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες” κέρδισε το School Library Association Information Book Award στην κατηγορία κάτω των 7, την πρώτη χρονιά που θεσμοθετήθηκε το βραβείο το 2011 και ήταν στη μακρά λίστα για το NASEN Award.
Βιβλιοπαρουσίαση: Αφροδίτη Γεωργίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν αποστολές άνω των €29 Απόρριψη