Η περιπέτεια των 4 εποχών

Η περιπέτεια των 4 εποχών

Σε χρόνια µακρινά, σε χρόνια περασμένα,

σε κάτι πράσινα παλάτια κι ανθισμένα,

τέσσερις άρχοντες, τέσσερις βασιλιάδες ζούσαν.

Τα ονόµατά τους κάποτε, όλοι μπορεί ν’ ακούσαν.

  Έτσι ξεκινά “Η περιπέτεια των 4 εποχών“, ένα πολύ αγαπημένο μας βιβλίο, που πιστεύουμε ότι αξίζει την προσοχή σας! Η συγγραφέας του βιβλίου Μαρίζα Γεωργάλου καταπιάνεται με το θέμα της περιβαλλοντικής ισορροπίας και της διαταραχής που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος λόγω της απληστίας και της άνευ ηθικής επιδίωξης του κέρδους.
  Η ιστορία ξεκινά όταν το Καλοκαίρι χρίζεται βασιλιάς των εποχών, μετά από κρυφή συμφωνία με τον άνθρωπο και αρνείται να παραδώσει τη σκυτάλη διαδοχής στο Φθινόπωρο.Το αποτέλεσμα είναι να διαταραχθεί η ισορροπία της φύσης και ο άνθρωπος να γίνει θύμα της ίδιας του της συμφωνίας, καταντώντας να πρέπει να ζήσει σε έναν πλανήτη άδειο, καμένο χωρίς χρώματα, χαρά, ξενοιασιά.
Η γραφή της Μαρίζας Γεωργάλου στο βιβλίο της αυτό είναι απλή και άμεση και μέσα από την ιστορία της θέτει της βάσης σε αξίες όπως είναι η Αρμονία, ο Σεβασμός, η Ισορροπία και η Σοφία της Φύσης.
Η εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού είναι υπέροχη και δικαίως βραβεύτηκε για αυτό το 2010 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2010.
Η περιπέτεια των 4 εποχών έχει μεταφραστεί στα ιταλικά, δανέζικα και τούρκικα.Ανέβηκε ως παράσταση στο θέατρο το 2013.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καρυδάκη
Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2010
Βιβλιοπαρουσίαση: Αφροδίτη Γεωργίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν αποστολές άνω των €29 Απόρριψη